onsdag 5 mars 2008

I fruktdisken på Hemköp

Ja , det är där jag har sett dom förut men här hänger de på grenarna utanför vår veranda på Villa Bali Resort. Ett bra ställe att bo på (1400 bath/dygn)om man inte är känslig för mygg.
Trevlig frukostservering, nära till beachen som bara ligger på andra sidan vägen, WiFI som fungerar om man har lite tålamod och bor nära receptionen och en liten pool att skölja av sig saltet i efter att man doppat sig i havet.

Lite längre in i området hänger sådana här frukter i bowlingklotformat, vet inte vad de heter men det är nog inte första frågan man ställer om man skulle få en i skallen.(Den heter durian har jag sedemera fått lära mig)

Två shoppingglada damer som vi träffade i på väg till Rayong på vår första möbelhandlatur. Damerna bor på Sunflowe och hon till höger har en möbelhandel på internet(www.miago.se) för vilsna thailandssvenskar.
Hur tar man sig då till Rayong om man inte åker med egen bil:
Gå ner till stora vägen och håll utkik efter första bästa mörkblåa Song Thaew,bilarna med två långbänkar på flaket. De går till Rayong och du betalar 40 bath för en en-timmesfärd som slutar på bussstationen i Rayong. Om du som vi tänker besöka HomePro eller några andra av de mer kända stormarknaderna,gå över till andra sidan gatan och ta en av de röda "bussarna"(Song Thaew) som fortsätter vidare framåt den stora vägen du kom in på i Rayong. Efter cirka en kilomter är det bara att spana efter de stora butiksskyltarna och ringa på klockan i taket när du vill kliva av. På vänster sida hittar du bland annat en stor Honda-butik. Jag kollade in en ny Honda Click, 110 cc för 45 000 bath. En Wave kostade lika mycket. En Airblade gick på 52 500 bath.
HomePro är en butik som liknar en svensk byggmarknad men av lite exklusivare snitt. Här finns också möbler och hemelektronik. Så här hitta man det mesta som behövs för att inreda ett hus såvida man inte är ute efter något typiskt Thailändskt. En fyratimmars-exkursion bland matrumsmöbler, sovrumsmöbler och vardagsrumsmöbler kan sammanfattas i slutsatsen att det inte behöver kosta mer än 20-25 tusen att grund-möblera ett Bali-hus. Därutöver kan det självfallet kosta hur mycket som helst om man är ute efter design-stuket. Nedan ett exempel på ett sovrumsmöblemang som vi tyckte verkade vettigt.
För 32000 (cirka´6500 kronor) bath får du dubbelsängen på bilden inklusive bäddplymå, en dubbelgarderob med hyllor och hyllorna på vänster sida om garderoberna Matbord och stolar av bra kvalitet hittade vi for cirka 4000 kronor. Efter denna pärs tycker vi att vi gjort oss förtjänta av, ja ni vet vad. En lite tråkigare nyhet som jag måste förmedla är att vi träffat flera inflyttare på Mango och Bali med bekräftade inflyttningsdatum som fått förseningar av sin inflyttning. Ett par vi talade med hade ett bekräftat inflyttningsdatum i december men bor fortfarande på hotell här i MaePhim i väntan på att få tillträde till huset. Alltså, Logans har helt uppenbart problem med sina leveranstider,

Inga kommentarer: